Exodus TV

Novice

16.9.2024

Vabilo na pohod za življenje v Kopru

16.9.2024

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore na praznovanju 1300-letnice Freisinga

16.9.2024

Škof Bizjak ob dnevu molitve za duhovne poklice: 'Mladeniči in mladenke, Bog nam ni dal duha boječnosti'

13.9.2024

Škofijski molitveni dan za duhovne poklice 2024

13.9.2024

Poletna šola Teološke fakultete UL v Rimu na temo Teologija, digitalna kultura in izzivi na človeka

Več novic

Poletna šola Teološke fakultete UL v Rimu na temo Teologija, digitalna kultura in izzivi na človeka

sfdŠtudentje in profesorji Teološke fakultete Univerze v Ljubljani so od 8. do 13. septembra 2024 v okviru projekta Teologija, digitalna kultura in izzivi na človeka osrediščene umetne inteligence in mednarodnega projekta Oxfordske univerze na podobno temo na tedenskem izobraževanju v Rimu.

Program tako imenovane “Poletne šole teologije” je obogaten s predavanji uveljavljenih domačih in tujih profesorjev. S temami o teologiji, digitalni kulturi, transhumanizmu se dotikajo najbolj aktualnih problemov in vprašanj današnjega časa.

Z vodenimi ogledi po pomembnih zgodovinskih krajih kot so Asissi, Rim, Orvieto in Subbiaco se soočajo s tem, kako so se kristjani v vsakem zgodovinskem času znali spoprijeti s perečimi vprašanji svojega časa.

Skupinsko druženje, petje in molitev, povezuje med seboj 42 študentov in profesorjev. V program je vključeno tudi peš romanje po glavnih sedmih rimskih cerkvah in ustvarjalna delavnica perspektivnega pripovedovanja rimskih zgodb, kjer ustvarjajo avdio-vizualne izdelke s pomočjo digitalnih orodij.

V Papeškem slovenskem zavodu Slovenik, slovenskem domu v Rimu, kjer potekajo izobraževalni dnevi, sta jih obiskala mag. Franci But, veleposlanik RS pri Svetem sedežu in Matjaž Longar, veleposlanik RS pri Italiji, Malti, Tuniziji in San Marinu. Prvi je poudaril pomen dialoga in združevanja med kulturami in verstvi, drugi pa, kako je Slovenija navzoča v Italiji na gospodarskem, kulturnem in političnem področju ter pokazal možnost sodelovanja med sosednjima narodoma.

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TV



DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter